لاغری را با 13 رژیم متفاوت تجربه کنید
1-آبلیمو بخورید
دانشمندان توصیه میکنند در طول روز 3لیتر آب معادل 8تا 12 لیوان آب به همراه آب لیمو بنوشید.معجزه خواهد کرد.چگونه لیمو به کاهش وزن کمک خواهد کرد؟اضافه کردن لیمو به آبی که مینوشیم باعث سم زدایی کبد ودگرگون شدن چربیها در بدن میشود،بنابراین با اینکار سوخت و ساز بدن 33درصد سریعتر انجام میشود.این سوخت و ساز باعث سوختن 100 کالری اضافی در بدن میشود.
2-وقتی گرسنه هستید،بخورید
دانشمندان براین عقیده اند که آرام خوردن غذا،خوب جویدن غذا،توجه به زمان شروع سیری نکات فابل توجه در این زمینه هستند.زمانی که اولین نشانه سیری را احساس کردید روی مابقی غذا نمک زیاد بپاشید تا دیگر به خوردنش رغبت نداشته باشید.همین باقی مانده های غذا هستند که در طول هفته وزن شمارایک تا دو کیلو افزایش میدهند و با کنار گذاشتن آنها قطعا متوجه سبکتر شدن،خواهیدشد.
3-هرگز غذاهای رژیمی نخرید
هرگز خوراکیهایی که روی بسته آنها رژیمی درج شده،خریداری نکنید.به مواد مغذی موجود در غذا توجه کنید وببینید چه ماده ای برای سلامتی مفید است.با خوردن غذاهای سالم که غنی از ویتامین هستند،مطمئن خواهید شد که به میزان کافی ویتامین دریافت میکنید.
4-هر روز سالاد بخورید
خوردن سالاد بعنوان وعده ناهار کمک شایانی به کاهش وزن میکند.دانشمندان توصیه میکنند برای ناهار،سالادی مرکب از سبزی های مفید ومقداری گوشت قرمز یا سفید مصرف کنید.دقت کنید منظور از سالاد تنها یک مقدار اندک کاهو،کلم یا هرنوع سبزی دیگری نیست.بلکه سالاد باید ترکیبی از انواع سبزی،آوواکادو،دانه هایی نظیر بادام، کردو و گوشت(قرمز یا سفید) باشد.
5-میان وعده بخورید
همه آنهایی که رژیم داشته اند میدانند که گرسنگی بیش از حد،رژیم را برهم خواهد زد.بنابریان قبل ازینکه خیلی گرسنه شوید وبرای خوردن غذا میل شدید پیداکنید یک وعده سبک و کم کالری بخورید.
6-نوشیدنیهای گازدار و شیرین را کنار بگذارید
در واقع همه نوشیدنیهایی که شکر دارند،بزرگترین دشمن رژیم شما محسوب میشوند.بنابرین سعی کنید از نوشیدنیهای قهوه فوری،نسکافه،نوشابه و دیگر انواع نوشیدنیهایی از این نوع ،خودداری کنید.نوشابه های رژیمی نیز جزو همین دسته محسوب میشوند.
7-آب سبزی بخورید
محققان تغذیه و رژیم درمانی بر این باورند که بهترین راه برای کاهش وزن مناسب بدون از دست دادن مواد مغذی بدن،استفاده از آب سبزی ها و میوه هاست.از جمله میوه ها و سبزیهای مناسب:خیار،کلم ،هویج و زنجبیل است.نکته قابل توجه آنکه این میوه ها وسبزیجات ضمن تامین ویتامین و مواد مغذی ،تمایل به شکر را نیز در شما کاهش میدهند.هنرمندان ،بازیگران و ورزشکاران در رژیمشان ازین روش استفاده میکنند.
افرادیکه BMIبالای 30 ویا بالاتر از27 به همراه حداقل یک ریسک فاکتور(شامل دیابت نوع2،پرفشارخونی،کلسترول بالا وآپنه خواب دارند)،کاندید دریافت دارو درمانی هستند.در آقایان با دور کمر بالاتراز 102 ودر خانمها با دور کمر بالاتر از88 بدون توجه به عدد BMI ،دارودرمانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.فراموش نشود،پیش شرط دارودرمانی،عدم موفقیت روشهای غیر دارویی به مدت حداقل 6ماه می باشد.
1-اورلیستات
این دارو با مهار انتخابی لیپازهای موجود در معده وروده باریک موجب اختلال جذب چربیها میشوداما جذب آن از لوله گوارش بسیار ناچیزبوده وجذب کلسترول را نیز کاهش میدهد.زمان مصرف این دارو،حداقل نیم ساعت قبل تا یک ساعت بعد از وعده غذایی حاوی چربی است.دقت داشته باشید در صورت حذف یک وعده غذایی ویا مصرف غذای فاقدچربی،استفاده از دارو ضرورتی ندارد.
عوارض این دارو: شامل یک عارضه گوارشی مثل مدفوع چرب،دردشکمی،دفع گازوبی اختیاری مدفوع میباشد.بیشتر عوارض این دارو در 3ماهه اول رخ میدهد.
مهترین تداخلات دارویی:داروهای سیکلوسپورین ولووتیروکسین میباشند که رعایت حداقل 3 تا4 ساعت فاصله زمانی مابین آن میتواند احتمال بروز این تداخلات را کاهش دهد.
2-لوکاسرین
این دارو آگونیست سروتونین بوده وبا اثربر روی این گیرنده ها منجربه کاهش اشتها ومصرف غذا میشود.
عوارض:شایعترین عوارض این دارو سردرد،سرگیجه،تهوع وعفونت مجاری تنفسی فوقانی میباشد.لوکاسرین در بیماران کلیوی با کلیرانس کراتینین کمتر از 30 نباید مصرف شوند ودر بارداری منع مصرف مطلق دارد.همچنین به دلیل ریسک احتمالی بروز سندرم سروتونین این دارو نباید با سایر داروهای سروتونرژیک از جمله SSRI ,TCA وبوپروپیون مصرف شود.
3-دی اتیل پروپیون:
این دارو به2شکل 25 میلی گرم 3بار در روز و75 میلی گرم(آهسته رهش روزانه)تجویز شده اما امروزه مصرف آن توصیه نمیشود.
عارضه این دارو بی خوابیست وبه همین خاطر در ابتدای روز مصرف میشود.این دارو در بیماران مبتلا به هایپرتیروئیدیسم، پرفشارخونی وسابقه بیماریهای قلبی-عروقی منع مصرف دارد.به علت شباهت ساختاری به آمفتامین ها احتمال سومصرف دارو وجود دارد.
4-فنترمین
این دارو از لحاظ ساختاری بسیار شبیه به آمفتامینهاست اما تحریک مغزی وریسک سواستفاده آن بسیار کمتر است.فنترمین در اشکال دارویی 8 و30 میلی گرم موجود است.نحوه مصرف آن روزانه واحتیاط مصرف آن شبیه دی اتیل پروپیون است ومانند آن به صورت کوتاه مدت نهایتا تا 3 ماه استفاده میشود.
5-سیبوترامین
این دارو از لیست دارویی بیماران امریکا حذف شده چراکه بیماران مصرف کننده بصورت معنی داری در ریسک ابتلا به انفارکتوس قلبی وسکته مغزی بودند.
بایدتوجه داشت،دارودرمانی در کنار رژیم غذایی،ورزش واصلاح سبک زندگی امیدبخش است واثربخشی آن به تنهایی جای سوال دارد.توصیه میشود،بیماران را از مصرف خودسرانه این داروها منع نموده وبه اصلاح سبک زندگی تشویق نمایید ودرصورت نگرفتن پاسخ از این روش با مراجعه به پزشک تحت نظارت ودرمان اصولی قرار گیرند.
بهصورت کلی نباید به بهانه بیماری، بدن خود را به امان خدا سپرده و خود را برای خوردن انواع خوراکیهای رنگارنگقانع نمود. بیماری فقط منجر بهاضافه وزن میشود و نه چاقی مفرط!آنچه از دست بیمار ساخته است، جلوگیری از اضافهوزن با تغییر سبک زندگی است. متأسفانه به دلیل سبک زندگی نادرست، اغلب صبحانه را از وعده غذایی حذف کرده و جای آن را به شام دادهاند، هرچند فرد از صبح ناشتا باشد و بهعنوانمثال حدود ساعت 3 یا 4 را برای نهار در نظر بگیرد، هیچ کمکی به کاهش وزن خود نکرده، بلکه این سبک اشتباه منجر به چاقی نیز میشود به عبارتی این شیوه نادرست تغذیه میباشد. رژیم غذایی به معنی گرسنگی طولانیمدت و غیرقابلتحمل نیست، بلکه استفاده صحیح از مواد غذایی است.
توصیه میشود پسازآنجام آزمایش کامل و اطمینان از صحت کارکرد اعضای بدن هر 3 وعده غذایی را به میزان کافی، بجا و بهموقع در رژیم غذایی خود جای دهید. از انواع مواد غذایی استفاده کنید اما کم و البته توجه شود که بهترین زمان برای مصرف صبحانه بین 6 تا 9 صبح، بهترین زمان برای وعده نهار 6 ساعت بعدازآن و وعده شام باید حدود 3 تا 6 ساعت قبل از خواب مصرف شود تا هرگز با شکم پر به تختخواب نروید. زیرا نهتنها کل غذایی که مصرف نمودهاید جذب خواهد شد بلکه زمینهساز ابتلا به انواع بیماریها نیز خواهد بود.
در طول روز آبخنک فراوان مصرف کنید زیرا آب ضمن دفع مواد زائد، کمک به بالا بردن متابولیسم و سوختوساز بدن و درنتیجه بهتر سوزاندن چربیهای بدن میشود. اگر آبخنک مصرف شود میزانی گرما از محیط بدن میگیرد که این کالری دریافتی از محیط بدن خود کمک به سوزاندن چربیهای اضافی بدن میکنم. اضافه کردن ادویهجات ازجمله فلفل، دارچین، زنجبیل و ... نیز میزان متابولیسم بدن را بالابرده و کمک به کاهش وزن میکنم. مواد پر فیبر مانند میوهها و سبزیجات کمک به دفع بهتر مواد زائد و جلوگیری از یبوست میکنم. یبوست یکی از دلایل زمینهساز ابتلا به چاقی میباشد. در این زمینه به مقاله منتشرشده در نانو سلامت توجه بفرمایید.
اگر کارمند هستید و فرصت فعالیت ورزشی را ندارید، حتماً حدود 30 دقیقه در روز پیادهروی با سرعتبالا انجام دهید که خود باعث بالا بردن میزان متابولیسم بدن و همچنین تعریق نیز میشود. بهعنوانمثال بخشی از مسیر هر صبح به محل کارتان و یا برگشت را بهصورت پیادهروی تند طی کنید.
چند نکته ساده:
- از خورده خوری پرهیز کنید.
- با معده پر به خرید بروید
- آهسته و شمردهشده بجوید
- غذا را جهت میل کردن به قطعات بزرگ خورد کرده تا مدتی را صرف جوییدن نمایید
- خوردن شکلات و خامه حین رژیم غذایی را فراموش کنید
- شبها خواب کافی و عمیق داشته باشید
- برای کاهش وزن، بدن باید روی سیستم چربی سوزی بیفتد و پسازآن آمدن پایین وزن بهراحتی اتفاق میفتد.
در پایان از دوستان درخواست میکنم، از مصرف قرصهای لاغری جدا خودداری کنند. کاهش وزن بیشتر مسئله ذهنی است و چیزی که به کاهش وزن کمک میکنم اراده است و نه قرصهای لاغری. امروزه اکثر قرصهایی که جهت کاهش وزن وارد بازار سیاه شدهاند اغلب از مواد خطرناک و مضری مانند شیشه (آمفتامین) تهیهشدهاند که با کاهش وزن در کوتاهمدت به بدن آسیبهای غیرقابل برگشتی را متحمل میشود.
برخی از قرصهای لاغری که در داروخانهها وجود دارد برای منظور خاصی استفاده میشوند و مکانیسم عمل و نحوه مصرف آنها کاملاً با یکدیگر متفاوت است. بهعنوانمثال برخی فقط در حین فعالیت شدید ورزشی باید استفاده شوند و کمک آنها در کاهش وزن، فقط در جهت شکستن اسیدهای چرب داخل بدن است. مصرف اشتباه آن منجر به کاهش وزن نخواهد شد. لذا از مصرف خودسرانه انواع قرصهای لاغری خودداری شود و در صورت تمایل به مصرف، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید. بهترین درمان جایگزین، استفاده از چای سبز میباشد که 35 درصد متابولیسم بدن را بالابرده و با تعریق منجر به کاهش وزن میگردد. استفاده از مواد پر فیبر، مانند سبزیجات و میوهها ضمن کمک به پر کردن حجم معده، به دلیل حجیم بودن، کمک به حجیم شدن مدفوع و درنتیجه مواد زائد راحتتر و بهتر از روده پاکشده و از یبوست که عامل و زمینهساز ابتلا به چاقی میباشد، جلوگیری میکنند.
با مراجعه به متخصص تغذیه، اولین درخواست وی انجام آزمایش کامل خون است تا از سالم بودن ارگانها، عدم وجود بیماری، نحوه عملکرد و میزان ویتامینها و املاح مربوط به بدن شما مطمئن شوند. گاهی کمبود برخی ویتامینها و املاح بدن میتواند زمینهساز چاقی باشد. طبق تحقیقات اخیراً ثابتشده، کمبود ویتامین D میتواند زمینهساز چاقی باشد. علاوه بر آن برخی بیماریهای هورمونی و بیماریهای مربوط به غدد ازجمله تیروئید زمینهساز ابتلا به چاقی میباشند. برخی از عوامل چاقی به شرح زیر است:
- عدم ترشح هورمون تیروئید کافی، موجب کندی متابولیسم شده و این احتمال اضافهوزن و چاقی را افزایش میدهد.
- ·پیری و افزایش سن موجب کند شدن متابولیسم میشود بنابراین کالری کمتری در بدن میسوزد.
- اضافهوزن مرتبط با یائسگی به دلیل تجمع چربی در اطراف مچ و شکم میباشد.
- بیماری کوشینگ، یکی از شایعترین علائم چاقی است. بیماری که در آن هورمون کورتیزول زیادی در بدن تولید میشود. از نشانههای کوشینگ میتواند حتی در اثر مصرف کورتونها هم که برای درمان آسم استفاده میشود یادکرد.
- بسیاری از زنان مبتلابه تخمدان پر از کیست، در تخمدانهایشان کیستهای کوچک دارند. این مشکل ممکن است روی تعادل هورمونهایی که در دوران قاعدگی زنان ترشح میشود تأثیر بگذارد.
- افرادی که سیگارشان را ترک میکنند در حدود 2 تا 5/4 کیلوگرم، وزن اضافه میکنند. وقتی فردی سیگار را ترک میکند، میزان میل او به مصرف مواد غذایی بیشتر خواهد شد. البته این موضوع بهانه خوبی برای کشیدن سیگار نیست!! مضرات حاصل از استعمال دخانیات غیرقابلجبران است.
- اینسومنیا، آپنه ی خواب، سندرم پاهای بیقرار و هر عامل دیگر بیخوابی، موجب اضافهوزن خواهد شد. اختلال خواب منجر به تحریک گرسنگی شده و درنتیجه اگر فرد بهاندازه کافی نخوابد، دچار پرخوری میگردد.
- بسیاری از افراد دچار افسردگی، احساس نیاز به خوردن غذا را در خود مییابند و اصطلاحاً به"پرخوری عصبی" روی میآورند. و برخی نیز به دلیل مصرف برخی داروهای چاقکنندهی ضدافسردگی (و نه همه آنها)، دچار اضافهوزن میشوند.
- برخی افراد به دلیل تحرک ناکافی دچار چاقی میشوند .
برخی اختلالات درد خود زمینهساز بروز چاقی است. هر بیماریای که موجب ایجاد دردهای مزمن شود ازجمله فیبرومیالژی، ورم مفاصل و سیاتیک موجب اضافهوزن خواهد شد.